Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hemmagjord nutella

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 157 st har redan röstat

Jamen det är ju så gott!!! Bara som det är, på en sked, in i munnen eller som fyllning i tårtor, kakor, bullar och bakelser. Mmmmm. Och det bästa bästa! Det är så himla lätt att göra själv!

Ingredienser

1 burk
  • 300 g hasselnötter
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2.5 dl florsocker
  • 0.3 tsk 

salt
  • 1 dl 
kakao
  • 3 msk neutral olja

Så här gör du

  1. Rosta hasselnötterna i ca 15 min i 200 grader tills dom fått bra med färg och doftar fantastiskt. Gnugga dom hårt i en handduk så det mesta av skalen lossnar.
  2. Mixa nötterna tills det börjar tränga ur olja ur dom och det blir en smidig pasta. Tar några minuter men ge inte upp!
  3. Blanda i resten av ingredienserna och vispa ihop på högsta effekt med elvisp. Häll massan i en burk med tätt lock. Håller sig fin i ca 1 månad!
6 kommentarer om "Hemmagjord nutella"
  • Lotta Polfeldt
    Lotta Polfeldt

    Min Nutella blev verkligen inte så där len och krämig som på bilden, utan som en torr massa, trots att jag körde nötterna länge i matberedare. Det var det tredje nutellareceptet jag prövade och det blev lika misslyckat som de två första. Aldrig mer kommer jag att göra egen Nutella. Botten!

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Lotta Polfeldt

      Hej Lotta, Vad tråkigt att det inte blev som du tänkt dig med flera recept. Har du testat att göra det här receptet Använd en mixer, ej mixerstav, när du gör krämen så hoppas vi att den blir så krämig som när vi gjorde den. Lycka till. Hälsningar Mitt kök-redaktionen

  • Andreas Kardin Fd Andersson
    Andreas Kardin Fd Andersson

    Du får räkna med minst 20 min med vanlig matberedare för att få till “smöret.” När du väl har blandat i de övriga ingredienserna kan du behöva låta den gå ytterligare 10 min.

    Många av bilderna som finns på nätet med egen “nutella” är misstänkt likt riktig nutella. Du kommer aldrig att kunna få samma smidiga konsistens utan industriella maskiner.

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Andreas Kardin Fd Andersson

      Tack för tips Andreas!
      Mvh
      Mitt kök-redaktionen

  • Maria Blomkvist
    Maria Blomkvist

    För mig blev Nutellan perfekt! Kanske beror på matberedarens kapacitet? Sparar och kommer använda fler gånger!

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Maria Blomkvist

      Hej Maria,
      Vad roligt att höra!
      Vänliga hälsningar
      Mitt kök-redaktionen