Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hembakat ekologiskt fröknäcke

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Utbudet av ekologiskt knäckebröd ute i landets mataffärer tycker jag är ganska undermåligt men som tur är går det både snabbt och lätt att slänga ihop ett riktigt gott fröknäcke alldeles själv. Välj ekologiska ingredienser för ett ännu godare knäckebröd.

Ingredienser

20 bitar
  • 1 dl pumpakärnor
  • ½ dl solroskärnor
  • ½ dl linfrö
  • ½ dl sesamfrö
  • 2 dl majsmjöl
  • ½ dl kallpressad rapsolja
  • 2½ dl hett vatten
  • flingsalt

Så här gör du

  1. Rosta alla frön tillsammans i en het, torr stekpanna så att de får lite färg.
  2. Blanda frön med majsmjöl och ta i oljan. Rör ner vattnet och blanda väl till en kladdig deg.
  3. Tryck ut degen tunt på bakplåtspapper, toppa med flingsalt och baka av i ugnen på 100grader i 1½ - 2 timmar.
  4. Ta ut och låt svalna/stelna i rumstemperatur. Bryt i bitar eller skär rutor medan knäcket är varmt.
  5. Tips: Vattnet kan bytas ut mot äppeljuice/must, öl eller svagdricka och knäckebrödet kan smaksättas med t.ex. kanel, kardemumma, fänkål, kummin osv.