Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Biskvier – recept av Roy Fares

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 87 st har redan röstat
Biskvier – recept av Roy Fares

Testa att göra dessa härliga biskvier. Roy Fares recept på de klassiska bakverken tar en stund att göra men de blir såååå goda!

Ingredienser

1 portion

Biskvibottnar

  • 250 g mandelmassa
  • 125 g strösocker (1 1/2 dl)
  • 60 g äggvita (2st)
  • 300 g mörk choklad (till att doppning)

Nougat smörkräm:

  • 100 g mjölkchoklad
  • 50 g nougat
  • 250 g rumstempererat osaltat smör
  • 80 g äggvita (2-3 st)
  • 120 g strösocker (1 ½ dl)
  • 1 nypa salt

Så här gör du

  1. Biskvibottnar: Blanda mandelmassa och socker en bunke och lös upp massan med lite i taget av äggvitan tills du har en slät och fin konsistens.
  2. Fyll en spritspåse och spritsa ut runda bottnar efter önskad storlek på plåt med bakplåtspapper, tänk på att dom blir lite större i ugnen. Grädda mitt i ugnen på 170 grader i ca 15 min, tills bottnarna fått en gyllenbrun färg. Ta ut och låt svalna.
  3. Nougat smörkräm: Hacka chokladen och smält den försiktigt i ett vattenbad eller i mikron tillsammans med nougaten, ställ åt sidan och låt svalna till ljummen temperatur.
  4. Lägg äggvitor, socker och salt i en skål över ett vattenbad och värm på tills alla sockerkristaller har lösts upp, vispa mellan varven. Ta bort skålen från värmen och vispa äggvitorna till en marängen med en elvisp tills marängen är styv och har svalnat. Vispa sedan ner lite i taget av smöret och därefter chokladen och nougat.
  5. Använd en matsked och stryk på smörkrämen i långa drag över bottnarna så de får små runda toppar. Ställ i kylen i 30 minuter, under tiden smälter du mörk choklad över ett vattenbad eller försiktigt i mikron.
  6. Ta en liten kniv och stick ner centrerat i botten av biskvin så att den kan hänga upp och ner. Doppa försiktigt i chokladen och låt extra choklad rinna av innan du vänder på den. Låt chokladen stelna.
  7. Förvaras i kylen, men låt stå i rumstemperatur en stund innan servering.
2 kommentarer om "Biskvier – recept av Roy Fares"
Du kanske även gillar