Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Helgrillat rimmat sidfläsk med maltsirapglaze, brynt lökcreme, krispig sallad och färskpotatis

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg
Helgrillat rimmat sidfläsk med maltsirapglaze, brynt lökcreme, krispig sallad och färskpotatis

Recept av Mitt köks gästkock Jonas Dahlbom.

Ingredienser

4 personer
  • Helgrillat rimmat sidfläsk med maltsirapglaze
  • 500-600 gram hel bit rimmat sidfläsk med svål
  • 0 .5 dl maltsirap (alt. brödsirap)
  • 0 .5 dl oxbuljong på flaska, koncentrerad

Brynt lökcreme

  • 4 st färsk lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 msk smör
  • 1 dl creme fraiche

Krispig sallad

  • 2 dl plockad bladpersilja
  • 100 gram sockerärtor
  • 20 cm slanggurka
  • 3 msk ättika
  • 3 msk råsocker

Färskpotatis

  • 15-20 st små färskpotatisar
  • 2 msk smör
  • salt
  • vatten

Så här gör du

  1. Grilla köttet med lock i 30 minuter. Blanda maltsirap och oxbuljong till en glaze och pensla fläsket dom sista minuterna.
  2. Skiva den färska löken och vitlöken. Lägg på folieark med smör, salt och peppar. Vik upp kanterna på foliet och placera på grillen. Rör ibland och låt det steka tills löken är brynt. Blanda den nystekta varma löken med crème fraiche och smaka eventuellt av med mer salt.
  3. Skala och skiva gurkan. Blanda socker och ättika. Blanda allt och rör runt ordentligt så att allt blandas väl.
  4. Ta två ark folie och forma till en skål. Placera potatisen, smöret och salt efter smak där i. Slå på 1,5 dl vatten och förslut foliepaketet.
  5. Placera på grillen och låt det koka i ca 30 minuter eller tills potatisen är mjuk.
1 kommentar om "Helgrillat rimmat sidfläsk med maltsirapglaze, brynt lökcreme, krispig sallad och färskpotatis"
  • Annika
    Annika

    Lagade rätten här hemma och fick tänka lite kreativt för lösa hur många grader på ugnen osv. Jag satte ugnen på 225 grader och penslade med 5 minuters mellanrum de sista 10 minuterna.
    La´ in foliekorgen med löken de sista 10 minuterna.
    Blev otroligt gott!

Du kanske även gillar