Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Helgrillad fisk med salsa verde

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Grillsäsongen är äntligen i full gång! Till njutbara dofter av citron, olivolja, vitlök och örter som får det att vattnas i munnen. Fisk blir fantastiskt på grillen, prova detta recept med din favoritsort!

Ingredienser

4 portioner
  • 2 fjällade och urtagna fiskar à cirka 750 g eller 4 mindre fiskar à cirka 350 g (till exempel uer, havsabborre eller gös)
  • cirka 1/2 dl olivolja
  • 4 tsk nystötta fänkålsfrön
  • flingsalt
  • nymald peppar
  • 1-2 skivade citroner

Salsa verde

  • 2 dl hackad bladpersilja
  • 1 kruka basilika
  • 2 msk hackad mynta
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 3 sardellfiléer
  • 3 msk kapris
  • 2 msk pressad saft av citron
  • 1 1/2 dl olivolja
  • flingsalt & nymald peppar

Så här gör du

  1. Skölj fiskarna i kallt vatten och torka dem noga. Skåra fiskarna på 3 ställen på varje sida med en vass kniv.
  2. Krydda fisken inuti och i skårorna med olivolja, fänkålsfrön, salt och peppar. Lägg citronskivor inuti fisken. Täck gärna med plastfolie och låt marinera ett par timmar.
  3. Grilla fisken över glöd, cirka 8 minuter per sida för större fiskar och cirka 5 minuter per sida för mindre. Fiskköttet ska precis bli vitt och genomstekt.
  4. Salsa verde: Mixa ingredienserna till en slät sås. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera fisken med salsa verde.