Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hel ugnsstekt helgkyckling med ljummen sallad på knipprödbetor, smulad getost, valnötter och brynt smör

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

15-20 min + 1,5 tim i ugn

Ingredienser

4 portioner
  • 1 st Helgkyckling från Kronfågel
  • Salt och peppar
  • 600 g knipprödbetor
  • 2 st rödlökar, tunt skivade
  • 50 g babyspenat
  • 4 st salladslökar, tunt skivade
  • 200 g getost
  • 50 g rostade valnötter
  • 4 msk Balsamvinäger

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 175°. Krydda kycklingen runt om och inuti med salt och peppar.
  2. Sätt in i ugnen och stek i ca 15 min tills skinnet fått fin färg, sänk temperaturen till 100° och stek tills kycklingen är 80° inne vid lårbenet.
  3. Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten och skala under rinnande vatten.
  4. Klyfta betorna och blanda med balsamvinäger, rödlöken, salt och peppar.
  5. Bryn smöret i en kastrull och sila i en annan kastrull när det börjar dofta knäck och få fin färg.
  6. Smula getosten över betorna och garnera med salladslök, spenatblad och valnötter. Slå sedan smöret över grönsakerna precis innan servering.
  7. Smaklig måltid!