Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hel ugnsbakad laxfisk med örtsås

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Den stora fisken bakas hel i ugn för att behålla saftigheten. Avnjutes med en fräsch örtsås kryddad med basilika, dill och koriander.

Ingredienser

8 portioner
  • 2 kg hel laxfisk, vanlig lax eller till exempel röding
  • 1 stor knippe färsk dill
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk torkad dill
  • salt och peppar
  • Örtsås
  • 2 dl rysk yoghurt
  • 4 dl crème fraiche
  • 1 dl hackade örter, till exempel basilika, dill och koriander
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg fisken på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Lägg den färska dillen i tomrummet efter buken och pensla ovansidan med olivolja. Krydda med torkad dill, salt och peppar.
  3. Låt stå i ugnen tills den tjockaste delen kommit upp i 55 graders temperatur.
  4. Blanda alla ingredienser till såsen i en skål
  5. Ta gärna bort skinnet på ovansidan av fisken när du serverar.