Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hel grillad karré med grön blomkål & broccoli

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Smaskig rätt som räcker till många. Ta fram köttet i god tid före grillningen så att det hinner bli rumstempererat. Gott att servera till är ugnsrostad sötpotatis, som du hittar recept på här.

Ingredienser

10 PORTIONER
  • 2 kg fläskkarré, benfri

Rub med senapsfrö & chili

  • 2 tsk senapsfrön, malda i mortel eller kryddmixer
  • 2 tsk hackad, torkad vitlök
  • 2 tsk malen paprikapulver
  • 3 tsk flingsalt
  • 2 tsk anchochilipulver
  • 1 ⁄2 tsk malen svartpeppar

Glaze

  • 2 msk soja
  • 1 ⁄2–1 msk flytande honung
  • 2 msk oliv- eller rapsolja

Grillrostade grönsaker med curryolja

  • 1 romanescohuvud, grön blomkål
  • 2 broccolihuvuden
  • 2 tsk gul curry
  • 4 msk oliv- eller rapsolja
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1 krm salt

Tillbehör

  • 6 kvistar salvia
  • hel ugnsrostad sötpotatis

Så här gör du

  1. Grillad fläskkarré: Putsa eventuellt köttet. Blanda alla ingredienser till rubben. Gnid in rubben i köttet och låt ligga i rumstemperatur i cirka 1 timme.
  2. Grilla köttet över medelvärme på gasolgrill eller på indirekt värme i kolgrill med lock. Grilla i cirka 1 1⁄2 timme eller tills innertemperaturen är 80 grader. Vänd köttet emellanåt.
  3. Rör ihop ingredienserna till glazen och pensla på köttet ett par gånger de sista minuterna av grillningen.
  4. Låt köttet vila invirat i aluminiumfolie i cirka 20 minuter innan det skärs upp.
  5. Grillrostade grönsaker: Lägg hela blomkålshuvudet på grillen och grilla runtom för en fin yta. Fortsätt grilla på medelvärme eller indirekt värme med lock i cirka 35–40 minuter. Lägg på hela broccoli och grilla i cirka 25–30 minuter runtom. Vänd grönsakerna då och då.
  6. Rör ihop alla ingredienser till curryoljan och pensla grönsakerna med oljan. Salta.
  7. Servering: Stek salvian i lite olja och lägg på köttet. Skär upp köttet i skivor. Dela gärna broccolin och blomkålen i mindre buketter. Servera köttet till grönsakerna och ugnsrostad sötpotatis.