Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hel fisk på grillen

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Helgrillad fisk med vitlök, persilja, smör och färskpotatis. Sommarens godaste fiskrätt utan tvekan!

Ingredienser

4 portioner
  • 4 st hela foreller
  • 1 citron saft och skal av
  • 1 persilja
  • 1 dragon
  • 2 tsk fänkålsfrön
  • 4 vitlöksklyftor
  • 600 g färskpotatis
  • 4 salladslökar
  • 100 g smör
  • 100 g riven lagrad ost
  • salt

Så här gör du

  1. Koka färskpotatisen i saltat vatten.
  2. Hacka persilja och dragon fint, mortla fänkålsfröna, riv citronskal och vitlöksklyftor. Blanda ihop och gnid in på insidan av fisken, salta först och skär tunna skåror i skinnet så det blir krispigt och släpper igenom värme. Fyll fiskarna rikligt. Låt sedan gilla ca 5-7 minuter på varje sida under lock.
  3. Häll av vattnet från potatisen och krossa den tillsammans med hackad salladslök, smör och riven ost. Smaka av med salt och peppar. Servera med den nygrillade fisken.
1 kommentar om "Hel fisk på grillen"