Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Havskräftrisotto med tomat och krondill

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Havskräftrisotto med tomat och krondill
Foto: Thomas Carlén

Ljuvligt len och god risotto med havskräftor, tomat och krondill.

Ingredienser

4 portioner
  • 20 små havskräftor
  • 4 tomater
  • 1 tsk strösocker
  • 2 schalottenlökar
  • ¼ fänkål
  • 2 dl arborioris
  • ½ dl olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • 2 msk hummerfond
  • 7 dl kokande vatten
  • salt & svartpeppar

Till garnering:

  • krondill
  • gräslöksstrån

Så här gör du

  1. Skala alla kräftor utom fyra, som sparas till garnering. Skiva kräftstjärtarna.
  2. Skålla tomaterna genom att skära ett kryss i skalet på tomaterna med en vass kniv. Lägg dem sedan i kokande vatten i cirka 30 sekunder. Ta upp tomaterna med hålslev och kyl dem i iskallt vatten. Ta upp och dra av skalet. Kärna ur och skär tomaterna i små tärningar. Strö över sockret.
  3. Skala och hacka lök och fänkål. Fräs i en kastrull med olja tills det blir mjukt. Tillsätt riset och låt det fräsa 1 minut. Tillsätt vitt vin och låt det koka in. Blanda hummerfond med kokande vatten och späd risotton efter hand det kokar in. Låt sjuda under omrörning i cirka 20 minuter.
  4. Rör ner tomaterna och de skivade kräftstjärtarna försiktigt. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera i skålar och garnera med hel kräfta, krondill och gräslöksstrån.
Du kanske även gillar