Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Havremuffins med skinkost

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Nyttiga och goda muffins med havregryn, bran flakes och dinkelmjöl. En god ostkräm med rökt skinka är pricken över i.

Ingredienser

12 stycken

Havremuffins:

  • 1 dl havregryn
  • 2 dl bran flakes
  • 2 dl siktat dinkelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 dl korinter
  • 3 g ägg
  • råsocker, 3/4 dl
  • 1,5 dl mjölk
  • 0,5 dl rapsolja

Skinkost (ca 4 dl):

  • 100 g rökt skinka
  • 200 g naturell färskost
  • 1 dl kesella
  • 4 msk gräslök, hackad
  • 2 tsk dijonsenap

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en muffinsplåt eller använd pappersformar.
  2. Blanda ihop havregryn, bran flakes, mjöl, bakpulver, salt och korinter i en bunke.
  3. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjölk och olja.
  4. Häll i äggvispet i grynblandningen och rör så att allt blandas väl.
  5. Fyll formarna till 2/3. Grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter. Låt muffinsen svalna och servera dem nygräddade tillsammans med skinkosten
  6. Skinkost: Skär skinkan i små bitar.
  7. Blanda ihop ingredienserna till ostkrämen.