Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Havreknäcke med bovete & anis

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Glutenfritt! Baka ett tunt och gott knäcke till frukosten. Här har en gnutta anis fått sätta smak på brödet. Lägg på dina favoritpålägg och njut! Detta bröd jäser i cirka 90 minuter.

Ingredienser

6 bröd
  • 20 g jäst
  • 3 dl vatten, kallt
  • 2 dl lättmjölk
  • 6 dl havregryn
  • 1 ½ tsk salt
  • 2 dl majsmjöl
  • 2 dl bovetemjöl
  • ½ dl potatismjöl
  • 30 g fibrex
  • 1 tsk anis

Så här gör du

  1. Smula ner jästen i en bunke och häll på vatten och mjölk.
  2. Blanda alla torra ingredienser och rör ner i degvätskan. Låt svälla i 5 minuter. Rör om och jäs i ytterligare 1 timme.
  3. Dela upp degen i sex bitar och forma till runda bullar. Kavla ut degen direkt på bakplåtspapper. Stansa ut hål i kakorna, cirka 2 ½–3 centimeter i diameter, och picka med en gaffel. Låt jäsa i ytterligare 30 minuter.
  4. Sätt under tiden ugnen på 200 grader.
  5. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Låt bröden svalna på ett galler.