Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Havreklibullar

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Små frukostbullar med nyttigt havrekli.

Ingredienser

20 stycken
  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 1½ tsk salt
  • 2 msk olja med neutral smak
  • 3 dl havrekli
  • 11 dl rågsikt
  • 1 dl sultanrussin (kan uteslutas)
  • filmjölk eller yoghurt till pensling

Så här gör du

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarmt. Rör ut jästen med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, salt, olja, havrekli, nästan allt mjöl och ev russin. Arbeta ihop till en smidig deg och jäs under plastfolie cirka 45 minuter.
  2. Knåda degen på mjölat bakbord och rulla ut till två längder. Platta till dem något. Skär varje längd i 10 trekantiga bitar. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Jäs under bakduk i 30 minuter. Värm under tiden ugnen till 225 grader.
  3. Pensla bullarna med lite filmjölk eller yoghurt. Grädda i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Låt svalna under bakduk.