Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Havrekex med tranbär och valnötter

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Än en gång har jag inspirerats av Roy Fares. Här kommer min gluten och mjölkfria (om du väljer att bara använda kokosolja) variant av hans “Chewy oatmeal cookies”. Gudomligt goda!

Milk and cookies förgyller veckans första dag.

Ingredienser

1 portion
  • 3.5 dl glutenfria havregryn
  • 1 dl valnötter
  • 1 dl torkade tranbär
  • 1.75 dl rismjöl
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk kanel
  • 2 krm 

salt
  • 1 tsk äkta vaniljpulver
  • 120 g rumsvarmt smör/kokosolja
  • 1 dl kokossocker
  • 1 msk agavesirap
  • 1 st ägg

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 170 grader. Hacka valnötter och blanda med tranbär och havregryn i en skål.
  2. Blanda rismjöl, bikarbonat, salt, kanel och vaniljpulver i en annan skål.
  3. Vispa ägg, kokossocker, agavesirap och smör fluffigt.
  4. Rör ner mjölblandningen och blanda väl.
  5. Tillsätt valnötterna, tranbären och havregrynen. Blanda allt ordentligt.
  6. Låt degen ligga i kylen i ca 20 minuter. Dela sedan degen i små bitar och forma till bollar som du plattar ut på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills kakorna har fått en fin färg.