Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hasselbacksbetor med läcker chèvrekräm

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Klassikern hasselbackspotatis lagade med färgblandade betor i stället. Gott till lamm, kyckling eller fläskkött.

Ingredienser

4 PORTIONER
  • 12 gulbetor, rödbetor och polkabetor
  • 3 dl grovt havssalt
  • 5 msk smör
  • 3 msk ströbröd

Chèvrekräm

  • 2 dl yoghurt
  • 75 g chèvre, kantskuren och mosad
  • 1 ⁄2 apelsin, finrivet skal

Så här gör du

  1. Hasselbacksbetor: Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala betorna med en potatisskalare. Skåra ena sidan med cirka 1 centimeters djupa skåror med 1–2 millimeters mellanrum mellan skårorna.
  3. Lägg betorna med skårorna uppåt i en ugnsfast form, gärna med grovt havssalt i botten. Smält smöret och pensla på betorna. Strö över ströbrödet och sätt in mitt i ugnen i 35–40 minuter.
  4. Om du tillagar betorna i ugnen innan köttet kan du värma på dem de sista minuterna tillsammans med köttet.
  5. Chèvrekräm: Blanda alla ingredienser till krämen och servera till hasselbacksbetorna.