Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hamburgerbröd med polentamjöl

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Bröd till hamburgaren, frukosten eller soppan…det fungerar till vilket som.
Jag hade det till hamburgaren och gott var det!
Jag gillar att brödet får en lite annorlunda konsistens och känsla när man äter det, och det får brödet av polentan!

Ingredienser

20 Små hamburgerbröd

Hamburgerbröd

  • 3 dl vatten, 37 grader
  • 25 g färsk jäst
  • 1 tsk salt
  • 1 msk honung
  • 0,5 dl riktigt god olivolja
  • 3 dl polentamjöl
  • Ca 7 dl vetemjöl

Så här gör du

  1. Blanda samman vatten med jästen. Rör tills det löses upp. Häll i salt, olivolja, honung och polenta. Där efter häller du i mjölet och låter din bakassistent knåda ordentligt. Har du ingen, ja då får du knåda på!
  2. Häll i vetemjölet och låt degen knådas ordentligt. Degen ska hellre vara lite kladdig. Brödet blir hårt och trist med för mycket mjöl.
  3. Sätt plastfolie över din degbunke och ställ på ett varmt ställe i rummet, ej solljus. Låt degen jäsa 1 h, eller tills degen ser fluffig och pösig ut. Baka ut degen med kavel, cirka 0,5-1cm tjockt. Stansa ut runda bröd med en form, ett glas eller så skär du på frihand.
  4. Låt bröden jäsa ytterligare en gång på plåt, ca 30 minuter. Sätt ugnen på 230 grader. Pensla med uppvispat ägg ( tillsätt någon droppe vatten för smidigare pensling). Strö över sesamfrön, solrosfrön eller annat gott.
  5. Grädda i mitten av ugnen, cirka 8-10 minuter.