Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hamburgare med jordnötssmör

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg
Hamburgare med jordnötssmör
Jennifer Lindberg

Med härliga tillbehör kan alla sätta sin egen prägel på ett recept. Här är min alldeles egna variant på en underbar amerikansk hamburgare!

Ingredienser

6 portion
  • 1 Köttfärs, gärna nöt
  • 1/2 msk havssalt
  • 1/2 msk malen svartpeppar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 10 cheddarost
  • jordnötssmör
  • Ca 6 st hamburgebröd
  • 1 st skivad rödlök
  • 1 st skivad tomat
  • 1 pkt färsk jäst
  • 3 dl vatten
  • 6 dl vetemjöl
  • havssalt
  • sesamfrön

Så här gör du

  1. Blanda nötfärsen med kryddor och vitlök. Gör 6 - 10 st bollar, (beroende på vad du gillar för tjocklek).
  2. Placera bollarna på ett bakplåtspapper och tryck lätt i mitten för att forma biffarna. Lägg dem åt sidan tills de ska grillas.
  3. Sätt grillen på medelhög värme och grilla burgarna ungefär 3 – 5 minuter på varje sida. Ställ åt sidan och låt dem vila i ytterligare 3 – 5 minuter.
  4. Hamburger brödet:
  5. Lös upp jästen i saltet, och lite av det ljumna vattnet. Häll i allt mjöl och det resterande ljumna vattnet. Blanda degen tills den blir genomarbetad . Degen skall vara kladdig.
  6. Låt degen jäsa under handduk på en varm plats i 2 timmar. Häll upp degen på ett rikligt mjölat bord. Forma degen till 5 bröd utan att knåda förmycket.
  7. Doppa bullarnas snittyta i en blandning av mjöl, sesam och flingsalt. Låt jäsa på plåten i ytterligare 30-40 min. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda i ugnens mitt i ca 10 minuter. Låt svalna.
  8. Viktigt att tänka på! Gör brödet och hamburgarna i samma storlek och lägg ingredienserna jämt på hamburgaren ända ut i kanterna
  9. Sätt ihop: Bred jordnötssmör på både hamburgerbrödets botten och lock, toppa med två skivor ost. Bygg på med burgare, sallad och övriga tillbehör, Färdigt!
1 kommentar om "Hamburgare med jordnötssmör"
Du kanske även gillar