Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hamburgare med ananassalsa och chilimajonnäs

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Underbara hamburgare med ananassalsa och chilimajonäs! Recept av Jennie Walldén.

Ingredienser

4 portioner
  • 700 gr nötfärs, gärna av högrev
  • Salt och nymalen svartpeppar

Ananassalsa

  • 0 ,5 färsk mogen ananas
  • 0 ,5 röd paprika
  • 0 ,5 röd chili, ev urkärnad
  • 0 ,5 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 koriander, finhackad
  • 1 lime, pressad saft och riven zest salt

Chilidressing

  • 4 msk majonnäs
  • 0 ,5 msk sambal oelek
  • 2 msk ketchup
  • 4 stora hamburgerbröd
  • 4 lösstekta ägg, sunny side upp
  • 1 avokado i skivor
  • Isbergssallad
  • Skivade tomater
  • Skivad rödlök

Så här gör du

  1. Börja med salsan. Skala ananasen och ta bort mittstammen. Tärna ananas, paprika, chili och rödlök. Blanda med vitlök, limesaft och zest samt koriander. Smaka av med salt.
  2. Blanda alla ingredienserna till chilidressingen.
  3. Forma fyra burgare av nötfärsen. Salta och peppra burgarna och grilla ca 2 minuter per sida. Servera genast burgarna i bröden med salsan, chilimajonnäs och övriga tillbehör.