Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Halstrad pilgrimsmussla med salt äpple och ljummen ägg och parmesankräm

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

2 portion
  • 4-6 pilgrimsmusslor
  • smör till stekning
, olivolja
  • lite salt och peppar
  • 1 Skalat och rivet äpple
  • 2 Nävar haricot verts

Ljummen äggkräm med parmesanost

  • 3 Äggulor
  • 0,75 dl Grädde
  • 20 g Smör
  • en skvätt citronsaft
  • flingsalt och vitpeppar efter smak
  • 3 msk Färskriven parmesanost
  • Cayennepeppar efter smak o styrka!

Så här gör du

  1. Hetta upp en stekpanna med olivolja. Fräs rivet äpple kryddat med rikligt med flingsalt. Äpplet ska få fin färg, nästan friterat och krispigt. Låt det ligga på hushållspapper och torka tills servering.
  2. Koka upp haricot verts i saltat vatten.
  3. Blanda samman äggulor och grädde. Sjud försiktigt till en kräm, gärna över vattenbad. När den tjocknar skvätt i lite citronsaft. Ta av krämen från spisen och rör ner smör och ost. Smaka av med salt, peppar och cayennepeppar.
  4. Hetta upp en stekpanna med en rejäl klick smör. Halstra musslorna cirka 30 sekunder på varje sida, salta och peppra men glöm inte att ösa dem med smör. Blir mycket godare då!
  5. Lägg nykokta haricot verts på en tallrik, ringla över krämen/såsen, lägg på musslorna och toppa med det salta krispiga äpplet! Servera direkt och gärna med ett gott bröd!