Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hälsosam jordgubbsostkaka

Betyg: 1/5 Sätt ditt betyg

Ett nyttigare mellanmål eller som proteinrikt mål efter träningen.
Ostkakan ger mycket protein, vitaminer från jordgubbar och omega 3 från ägg.

Tips!
-Gillar du inte jordgubb, byt ut emot hallon eller andra bär.
-Testa dig fram med socker, det går att minska OM du vill.
-I stället för socker, kan du minska jordgubbar till hälften och söta med en hel mosad banan.
-Skippa jordgubbarna, mosa ner 2 bananer och tillsätt 1 msk kakao och du får en choklad/bananostkaka i stället.
– Testa att krydda med vanilj, kanel, kardemumma eller annan krydda du gillar.
– byt ut jordgubbar emot en stor mosad avokado.

Ingredienser

4 portion
  • 500 g kvarg 1%
  • 3 Ägg
  • 1 Äggvita
  • 2 msk Socker, går att minska!
  • 250 g Jordgubbar eller valfria bär
  • 1 tsk äkta vaniljpulver eller vaniljstång
  • 3 msk Maizena

För variation, se tipsen ovan!!!

  • Kryddor
  • Banan och kakao

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och äggvitan så fluffigt du kan tillsammans med socker och vanilj.
  2. Rör samman kvarg med maizena och blanda ner i äggsmeten.
  3. Mixa jordgubbarna till pure.
  4. Blanda ner purén med övrigt och häll smeten i en avlång form. Grädda cirka 50-60 minuter lågt i ugnen.
  5. Låt den svalna och ät den kall. Gör gärna dubbel sats och grädda två i ugnen samtidigt så har du proteinrika mellanmål eller mat efter träningen till hela veckan.
  6. Ät den som den är eller skiva blandad frukt till.
Du kanske även gillar