Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hälsopizza med glutenfri rawfoodbotten

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Nyttig pizza med rawfoodbotten
Det här är ett bra exempel på vad jag brukar äta till lunch. Jag älskar när min mat är både nyttig, god och enkel. Det här receptet har allt, förutom att man måste vänta på att botten skall torka, men jag gör alltig många bottnar på en gång så att jag alltid har i frysen när jag blir hungrig. Till min nyttopizza gör jag alltid en stor, grön smoothie med tex. babyspenat, frusen banan och mango. Det är så otroligt gott och fräscht. Testa och variera toppingen efter dina önskemål.
Hitta fler goda recept på www.angelasheaven.com

Tips! Du kan låta botten torka lite extra, skära upp bitar och använda som goda, smakrika kex. Jag äter om till sallader med massor av tapenade på.

Ingredienser

2 portion

Botten

  • 2,5 dl mandelmjöl
  • 1 dl solrosfrö
  • 0,8 dl Soltorkade tomater
  • 0,5 tsk salt

Topping

  • 1 st Avocado
  • 1 burk Körsbärstomater
  • 1 knippa ruccola
  • 1 pkt mozzarella

Sås

  • 1 burk pesto
  • 3 msk olivolja

Så här gör du

  1. Lägg solrosfrön och soltorkade tomater i en mixer och mixa tills massan klumpar ihop sig. Det är gott om det får vara lite bitar av frön i degen. Det ger en god konsistens.
  2. Tillsätt salt och mandelmjöl och blanda ihop.
  3. Kavla ut degen tunt.
  4. Placera på en bricka i torkugn i ca. 10 timmar eller till pajskalet är krispigt. Alternativt grädda i vanlig ugn på 150C i ca. 15 min eller till degen är krispig.
  5. Ta ut botten ur ugnen och toppa med tunt skivad avocado, tunt skivad mozzarella, tomat, ruccola.
  6. Blanda peston med olivolja så att den blir flytande. Ringla över rikligt med pesto över hela pizzan.