Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Halloweentårta med red velvet

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

En maffig tårta som man ju egentligen kan fylla med vad som helst, så länge man får den skrämmande ytan! Dödskallarna kan antingen vara rent dekorativa i plast eller så kan du göra i marsipan, eller av choklad med silikonformar.

Ingredienser

16 bitar
  • 3 1/2 dl socker
  • 2 ägg
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 krm salt
  • 1 msk kakao
  • 1 msk pressad citron
  • 1 dl rapsolja
  • 2 1/2 dl vaniljyoghurt
  • 1 msk röd karamellfärg
  • smör och ströbröd till formen

Fyllning

  • 2 dl hallonsylt
  • 2 1/2 dl kesella

Täcke

  • 300 g vit sockerpasta

Frosting

  • 75 g smör
  • 2 dl florsocker
  • röd karamellfärg

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj en sockerkaksform med smör och häll på ströbröd. Vispa socker och ägg till ett fluffigt skum.
  3. Blanda mjöl, bikarbonat, salt och kakao i en skål för sig. Rör ner i äggskummet. Tillsätt citron, olja och yoghurt. Droppa i karamellfärg och rör ut, ta lite i taget till du får önskad färg på smeten.
  4. Häll smeten i formen och baka i ugn i cirka 45 minuter. Låt svalna helt. Ta loss från formen och dela till två tårtbottnar, eller möjligen tre.
  5. Blanda sylt och kesella. Bred ut ett lager på varje tårtbotten och montera ihop. Kavla ut fondanten, pudra eventuellt med florsocker om den känns klistrig. Lägg försiktigt över det vita locket över tårtan. Ställ in i kylen.
  6. Smält smör, blanda med florsocker och karamellfärg. Garnera tårtan med den röda frostingen. Toppa med en kniv rakt genom tårtan.