Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Halloweenäpplen på två sätt

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Halloweenäpplen på två sätt
CHRISTINA SUNDIEN

Lättfixade, dekorativa och goda äpplen med knäck eller choklad

Ingredienser

10 portioner
  • 10 äpplen

Mandelglasyr

  • 100 g choklad
  • 50 g hackad mandel

Knäcksmet

  • 4 dl socker
  • 2 dl vatten
  • 1/2 dl vit sirap

Till servering

  • 10 grillpinnar eller hårda sugrör

Så här gör du

  1. Putsa äpplena med en torr handduk eller papper. Tryck ner pinnar eller sugrör i i dem.
  2. Smält chokladen i mikro eller vattenbad. Doppa ner fem av äpplena i chokladen, ett efter ett. Rulla dem sedan i mandelhack. Ställ på ett oljat bakplåtspapper.
  3. Värm upp socker, vatten och sirap i en liten kastrull. Låt koka på låg värme under omrörning i 25–30 minuter.
  4. Dra kastrullen från värmen, doppa ner fem av äpplena i den heta knäcksmeten. Var försiktig, det blir hett och är inget som barn bör göra! Ställ på oljat bakplåtspapper.
  5. TIPS! Det krävs ganska mycket smet i kastrullen för att få äpplena fina, så det kommer troligen att bli såväl smält choklad som knäcksmet över. Blanda ev choklad med nötter och russin, häll ut på plåt och låta kallna.‬ ‪Eller blanda i några droppar rom och häll i knäckformar.
Du kanske även gillar