Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Halloumiburgare med grillad zucchini, pommes & picklad rödlök

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • ca 800 g potatis
  • 2 msk raps/matolja
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 2 pkt halloumi
  • 2 st tomater
  • 1 st zucchini
  • 1 msk olivolja
  • 2 pkt baguette

Picklad rödlök

  • 2 st rödlökar
  • 1,5 dl vatten
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk rödvinsvinäger

Sås

  • 0.25 st vitlök
  • 2,5 dl yoghurt
  • 2 krm salt

  • 2 krm basilika

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta av och dela potatisen i ”pommespinnar”. Skölj av dem och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och salta. Laga i ugnen i ca 30 min. Vänd ett par gången medan potatisen är inne.
  2. Skala och strimla rödlökarna. Lägg dem i en kastrull och häll i vatten, socker, salt och vinäger. Sjud under lock i ca 10 min.
  3. Gör såsen. Blanda pressad vitlök, yoghurt, salt och basilika i en skål.
  4. Skär halloumin i cm-tjocka skivor. Skär tomaterna och zucchinin i skivor. Värm baguetterna i ugnen enligt anvisningarna på paketet.
  5. Stek halloumin några minuter på varje sida i olja. Stek även zucchinin.
  6. Servera.
  7. Tips: Om du inte vill ha en krämig sallad så hoppa över crème fraichen.