Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hallontryffel

Betyg: 1/5 Sätt ditt betyg
Hallontryffel
Klara Dessert

En underbar kombination av syrlig hallon och kraftig choklad

Ingredienser

20 styck
  • 150 g mörk choklad
  • 50 g smör
  • 1 dl hallonpuré (av ca 200 g frysta)
  • 1/2 dl kakao att rulla tryffeln i

Så här gör du

  1. Hacka chokladen. Lägg hallonen i en trådsil och pressa med baksidan av en sked ut puré.
  2. Lägg hallonpuré och smör i en kastrull och koka upp. Ta kastrullen från värmen och tillsätt chokladen. Rör tills chokladen smält.
  3. Låt kallna i kylen ett par timmar. Forma till cirka 20 kulor med hjälp av en sked (behöver inte vara jämna kulor) och lägg dem utspridda i en djup tallrik.
  4. Strö över kakao och ställ dem i kylen en timme. Låt dem sedan rulla runt i kakaon när de har stelnat igen så fastnar kakaon lätt.
Du kanske även gillar