Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hallonsylt – enkelt recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Hallonsylt är enkelt att göra och blir så klart extra god när den är hemmagjord. Det här lättlagade recept på hallonsylt går också fint att göra på blåbär och andra favoritbär eller frukt. Det här är ett grundrecept för dig som vill laga egen sylt och marmelad. Gör du receptet på frukt byter du ut 2 liter bär mot 1 kg frukt (2 kg frukt om du väljer den lättsockrade varianten). Koka ihop och njut!

Ingredienser

1 portion
  • 2 l bär
  • 1 kg syltsocker

För lättsockrad variant (lösare sylt och marmelad):

  • 4 l bär
  • 1 kg syltsocker

Så här gör du

  1. Skölj och ansa bären. Stora bär mixas innan de blandas med syltsockret i en gryta. Koka upp och låt koka i 2-5 minuter beroende på hur fasta bären är.
  2. Ta grytan från värmen och skumma väl. Låt stå i 15 minuter, rör några gånger under tiden.
  3. Häll upp på varma, rengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt