Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hallonscones med vanilj


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Enkla bröd som smakar sommar. Sconesen är verkligen supergoda ­tillsammans med lemoncurd, men en klick smör som sakta smälter på de varma bröden är också underbart gott.


Ingredienser

4 stycken (16 bitar)

  • 8 dl vetemjöl

  • 1 tsk salt

  • 4 tsk bakpulver

  • 2 tsk vaniljsocker

  • 100 g smör

  • 3 dl hallon- eller jordgubbs­yoghurt

  • 2 dl frysta hallon


Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda mjöl, salt, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Fördela smöret i mjölet­ med fingertopparna till en smulig massa.

  2. Tillsätt yoghurt och hallon och arbeta snabbt ihop till en kladdig deg.

  3. Dela degen i 4 delar och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Platta med mjölad hand ut varje del till en rund kaka, cirka 15 centimeter i ­diameter. Skåra varje kaka korsvis i 4 delar.

  4. Grädda i mitten av ugnen cirka 12 minuter. Servera sconesen ­nybakade.