Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Klassiska hallongrottor

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

En klassiker på kakfatet som gillas av de flesta.

Tips! Hallongrottorna går utmärkt att frysa.

Här hittar du ett recept på hallonsylt som passar bra.

Ingredienser

25 kakor
  • 200 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning:

  • 1 dl hallonsylt, färdigköpt eller hemmagjord

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör rumsvarmt smör, socker och vaniljsocker poröst. Blanda mjöl och bakpulver och arbeta in det i smörblandningen till en deg.
  2. Forma degen till en rulle, cirka 25 centimeter lång och låt den vila kallt en stund. Skär rullen i 25 bitar. Rulla dem till runda kulor och lägg i småbrödsformar på en plåt.
  3. Gör en fördjupning i varje kula med ett mjölat finger. Fyll hålet med drygt 1 tesked hallonsylt. Grädda kakorna i mitten av ugnen, cirka 18 minuter. Låt kakorna kallna på bakgaller.