Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hallongranité med fruktsallad

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Hallongranité med fruktsallad
WOLFGANG KLEINSCHMIDT

Granité härstammar från Italien och är som isglass eller sorbet fast med mer vatten.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl rött vin
  • 3 dl vatten
  • 2 dl hallonpuré

Fruktsallad

  • 1 blodgrapefrukt
  • 1 apelsin
  • 2 mandariner
  • 1 liten klase röda vindruvor
  • 1 dl vatten
  • 2 msk honung
  • 1/2 citron, saften
  • 1/2 granatäpple, kärnorna
  • 100 g hallon

Så här gör du

  1. Blanda socker och vatten i en kastrull och koka upp. Sjud ett par minuter tills sockret
  2. smält. Dra av från plattan och tillsätt hallonpurén och vinet. Låt lagen svalna.
  3. Häll upp i en rostfri skål och sätt in i frysen över natten. Man kan antingen röra i lagen varje timme med en visp tills granitén fryst in (det tar cirka 5 timmar) eller låta granitén stå i frysen över natten.
  4. Ta ut den ur frysen och vispa försiktigt upp iskristaller med en elvisp. Sätt tillbaka granitén i frysen tills det är dags att servera den. Skala och skär grapefrukten i skinnfria fileér, skala och skär apelsinen och mandarinerna i bitar. Dela skölj och druvorna på mitten. Koka upp vatten, honung och citron, låt svalna. Blanda frukten, granatäppelkärnorna och hallonen med lagen och servera till granitén.
Du kanske även gillar