Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hallon och vit chokladmousse

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Dessert eller tårtfyllning, god i alla fall!

Ingredienser

6 portion

Mousse

  • 200 g Frusna hallon
  • 75 g finhackad vit choklad
  • 0,5 dl Socker
  • 3 st gelatinblad,blötlagt
  • 5 dl uppvispad grädde

Servera med

  • uppvispad grädde
  • Sylt eller bär

Så här gör du

  1. Mousse: Lägg gelatinblad i lite vatten, cirka 5 minuter. Ta fram en gryta och lägg i hallon, vit choklad och socker. Låt det smälta på svag värme, rör runt. Vispa grädde. Krama ur gelatinblad, ta av grytan från spisen och lägg i bladen i den varma vätskan, vispa runt. När det svalnat något vänder du i den vispade grädden. Ställ i kylen tills den svalnat och stelnat. Servera med vispad grädde, sylt eller färska bär!