Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hallon- & myntacurd kokospaj med maräng

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg
Hallon- & myntacurd kokospaj med maräng
jenniesmatochbak

Mycket god och lyxig paj. Syran från hallon-och myntacurden passar perfekt till en söta marängen

Ingredienser

1 stor pajform

Hallon- och mynta curd

  • 600 g frysta hallon
  • 50 g smör
  • 4 st äggulor
  • 30-40 st myntablad
  • 1 dl socker

Kokospaj

  • 100 g smör
  • 3 msk vatten
  • 1 dl riven kokos
  • 3 dl vetemjöl

Marängtäcke

  • 3 st äggvitor
  • 2 dl socker
  • 1,5 dl vatten
  • 1 nypa salt

Så här gör du

  1. Börja med att göra curden så att den hinner svalna och tjockna ordenligt. Hacka myntabladen och mosa sedan hallonen
  2. Vispa snabbt upp ägggulorna och tillsätt sedan mynta, hallon och socker och rör ihop
  3. Smält smöret över ett vattenbad och häll sedan i hallsonsmeten. Vispa hela tiden tills att smeten tjocknar. Ta av curden och låt svalna
  4. Pajskalet: Blanda ihop smör, mjöl, riven kokos, vatten och till en deg.
  5. Tumma ut degen i formar och låt stå i kylskåpet minst 30minuter. Sätt på ugnen på 225grader
  6. Nagga skalet med tandpetare med några håll i varje form och grädda i ugnen ca 25 minuter tills att skalen har blivit gyllenbruna. Låt svalna helt
  7. När både pajskalet och curden svalnat häll över curd i pajformen och bred ut den jämt
  8. Marängen: Vispa äggvitor med en nypa salt till ett vitt och hårt skum. (Du ska kunna vända skålen upp coh ner och det ska stanna kvar)
  9. Koka upp socker och vatten till ett sockerlag så att det når 121grader. Häll sockerlagen försiktigt ner i äggvita skummet under vispning. Fortsätt att vispa tills att marängen blivit blank och svalnat.
  10. Spritsa sedan ut marängen äver pajen i önskade storlek och bränn topparna med brännare. Om du inte har någon brännare kan du använda ugnen på 200grader i 3-5minuter. Passa marängen så det snabbt bränns vid.
Du kanske även gillar