Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hällefilé i ugn

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Hällefisk är ett märkligt namn på denna fisk. I Norge kallas den blåkveite. Oavsett namn är det en god plattfisk som nästan alltid säljs som filéer.

Ingredienser

4 portioner
  • 8 hällefilé
  • 1 purjolök
  • 2½ dl mellangrädde
  • 1½ dl majonnäs
  • 2 dl lagrad riven ost
  • salt och malen vitpeppar
  • saften av en halv citron

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg portionsstora bitar av fisken i en smord form. Salta, peppra och pressa över citronsaften.
  2. Skär purjolöken i grova sneda skivor (ca 2 cm). Lägg purjolöken över fiskbitarna.
  3. Blanda grädde, majonnäs och ost och häll över fisken. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.
  4. Servera med pressad potatis och en grönsallad. Garnera varje tallrik med en skiva citron och en klick svart stenbitsrom.