Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gyllene risgrynspannacotta

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Len och god pannacotta i gyllene färg från saffran. Här behövs det lite tid i kylen att stelna.

Ingredienser

6 portioner
  • 1 förpackning färdig risgrynsgröt
  • 3 gelatinblad
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 saffran, 1/2 gram
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl hallonsylt

Så här gör du

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i 5 minuter. Värm gröt, grädde, saffran och strösocker i en kastrull. Krama ur gelatinbladen och blanda ner dem i kastrullen. Rör tills gelatinet smält. Låt svalna. Smaksätt med vaniljsockret.
  2. Häll upp pannacottan i små portionsformar eller en större form. Låt stelna i kyl i minst 3 timmar.
  3. Ta ut pannacottan ur formen och stjälp upp den på ett fat. Garnera med sylten.
Du kanske även gillar