Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Klassisk gubbröra – vårt bästa recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 254 st har redan röstat

Gubbröra är en riktig klassiker. Enkelt att göra och perfekt röra till julafton eller påskafton.

Grunden är den smakrika fisken, oftast matjessill eller ansjovis. Fisken skärs i bitar och blandas med hackat ägg. Röd lök, finhackad dill och gräslök bidrar oftast med ytterligare smak. Crème fraiche gör det hela härligt krämigt.

Gubbröra går snabbt att göra och den här är extra god toppad med rädisor och smörgåskrasse. En perfekt smårätt till påsk, midsommar och jul.

Här hittar du fler recept. 

Ingredienser

4 portioner
  • 4 ägg
  • 1 burk matjessill (200 g)
  • 4 msk majonnäs (gärna hemgjord)
  • 1 msk finhackad gul lök
  • 1 msk kaviar
  • 1 msk finhackad dill
  • 8 danskt rågbröd
  • 2 msk finhackad gräslök
  • 1/2 ask smörgåskrasse
  • 1/2 knippe rädisor
  • salt och nymald svartpeppar

Så här gör du

  1. Koka äggen (krämig gula).
  2. Häll av spadet och hacka sillen. Blanda med hackat ägg, majonnäs, lök, kaviar och dill. Smaka av med salt och peppar.
  3. Tryck ut små rundlar ur brödet med hjälp av ett snapsglas eller liten kopp.
  4. Toppa brödet med gubbröra, gräslök, krasse och rädisor.