Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gubbröra på kavring – recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Gubbröra är en riktig klassiker i vårt svenska kök. Den görs på ansjovis och inte matjessill, som dess kusin nubberöra. Till minglet passar det bra att servera gubbröra på snittar av kavring.

Ingredienser

12 snittar
  • 6 skivor kavring
  • Smör till brödet

Gubbröra:

  • 4 ägg, hårdkokta
  • 1 burk ansjovis (125 g)
  • 1 röd lök
  • 1/2 dl crème fraiche
  • 1 msk majonnäs
  • 1/2 dl fint hackad dill
  • 1/2 dl fint hackad gräslök
  • nymalen svartpeppar

Till garnering:

  • 12 små salladsblad
  • 3-4 kvistar dill

Så här gör du

  1. Koka äggen till gubbröran hårt. Låt dem svalna och skala dem.
  2. Häll av spadet från ansjovisen och hacka den och äggen grovt. Skala och finhacka löken. Blanda ansjovis- och ägghacket med löken och resten av ingredienserna. Smaka av med lite peppar.
  3. Bred smör på kavringen. Skär bort kanterna och dela sedan skivorna i trekanter.
  4. Lägg ett salladsblad och en klick gubbröra på varje trekant. Garnera snittarna med dillkvistar.