Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gubbröra med rökt lax

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Gubbröra innehåller ur­sprungligen ansjovis, men blir verkligen god med rökt lax. Röran fungerar lika bra på julbordet, som nattamat eller som aptitretare på knäckebröd.

Ingredienser

8 bufféportioner
  • 150 g kokt kall potatis
  • 150 g kallrökt lax i bit
  • 2 hårdkokta ägg
  • 1 dl crème fraiche
  • 1/2 dl hackad inlagd gurka
  • 3 msk hackad gräslök
  • 50 g forellrom
  • salt
  • nymald vitpeppar

Till garnering

  • hackad rödlök
  • gräslök

Så här gör du

  1. Skala potatisen. Skär potatis och lax i små tärningar. Skala och hacka äggen.
  2. Blanda ihop crème fraiche, gurka, gräslök och rom.
  3. Vänd försiktigt ner potatis, lax och ägg. Smaka av med salt och peppar. Garnera med hackad rödlök och gräslök vid servering.