Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gubbens sillröra

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat
Gubbens sillröra
Eva Hildén Smith

Den här gubbröran är lagad med brynt smör, men den som vill kan byta ut smöret mot cirka 2 dl gräddfil.

Ingredienser

8 bufféportioner
  • 4 hårdkokta ägg, kalla
  • 2 matjesfiléer, cirka 125 g
  • 1 liten knippa dill
  • 2–3 msk brynt smör, avsvalnat
  • 1 msk Kalles kaviar
  • eventuellt salt och peppar

Så här gör du

  1. Skala och hacka äggen.
  2. Skär sillen i små bitar. Hacka dillen.
  3. Blanda smör och kaviar i en bunke. Vänd ner sill och dill och blanda väl. Vänd ner äggen, spara 2 msk av äggen till garnering.
  4. Lägg röran i en skål. Toppa med de sparade äggen. Peppra.
Du kanske även gillar