Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grytbröd med yoghurt

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Läckert, glutenfritt bröd gjort på nötmjöl, frön och turkisk yoghurt. Ta fram din järngryta och börja baka ett riktigt gott bröd. Perfekt när ni är många kring bordet!

Ingredienser

1 bröd
  • smör till formen
  • 6 dl mandelmjöl
  • 2 dl hasselnötsmjöl
  • ½ dl psylliumfrömjöl (fiberhusk eller psyllium)
  • 1 dl solroskärnor
  • 4 msk sesamfrö
  • 4 msk linfrö
  • 3 tsk salt
  • 4 tsk bakpulver
  • 3 dl hasselnötter
  • 8 ägg
  • 6 dl turkisk yoghurt

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj en järngryta och mjöla med mandelmjöl.
  3. Blanda ihop alla torra ingredienser.
  4. Rör ihop ägg och yoghurt. Blanda ihop allt. Låt smeten svälla i cirka 15 minuter.
  5. Häll upp smeten i formen. Grädda på falsen längst ner i cirka 60 minuter.
  6. Ta ut brödet och låt det vila i järngrytan i 5 minuter. Vänd upp på ett galler och låt brödet svalna under en bakduk.