Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grynsallad med marinerade knippmorötter och färsklök

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Fullkornsbulgur, med sin goda, nötiga smak, kan användas i en matig och god sallad som passar på vilken buffé som helst i sommar! Svårt att få tag i minimorötter? Använd vanliga morötter delade på längden. Använd gärna egenodlad krusbladig persilja i salladen.

Ingredienser

4 personer
  • 4 portioner fullkornsbulgur
  • 12-16 minimorötter
  • 1 färsk röd- eller gul lök
  • 1 knippa krusbladig persilja
  • färskpressad saft av 1 citron
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 4-5 msk olivolja
  • salt, peppar

Så här gör du

  1. Koka fullkornsbulgur enligt anvisning på förpackningen och låt kallna.
  2. Ansa morötterna, men låt en bit av blasten sitta kvar. Koka morötterna i lättsaltat vatten 3-5 minuter, eller tills de är nästan mjuka. Häll av i ett durkslag.
  3. Skala och skiva löken. Hacka persiljan.
  4. Blanda ihop citronsaft och vitlök i en bunke. Vispa i oljan, lite i taget.
  5. Vänd ner morötter och lök, salta, peppra och låt marinera cirka 15 minuter. Vänd ner grynen och persiljan.