Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Våffelsmet – recept på smet till äggvåfflor

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 16 st har redan röstat

En klassisk våffelsmet med ägg, smör, mjölk och vetemjöl. Ett enkelt recept äggvåfflor som blir lite matigare än frasvåfflor. Gott till både jordgubbssylt och kallrökt lax till exempel.

Läs också: Recept på frasvåfflor

Läs också: Så gör du glutenfria våfflor

Ingredienser

8 laggar
  • 100 g smör
  • 4 dl vetemjöl eller siktat dinkelmjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 5 dl mjölk
  • 2 ägg

Så här gör du

  1. Smält smöret och låt det svalna.
  2. Blanda mjöl, salt, bakpulver och mjölken till en jämn smet. Rör ner äggen och smöret.
  3. Hetta upp våffeljärnet. Pensla laggen väl med smör till första omgången, sedan behöver den knappast smörjas. Häll på knappt 1 dl smet och grädda våfflorna guldbruna.
  4. Lägg våfflorna var och en för sig på ett galler. Servera dem så nygräddade som möjligt.