Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grönsakscarbonara

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 17 st har redan röstat

Stek grönsaker, blanda med nykokt pasta och rör sen i en ost- och äggblandning.

Ingredienser

4 portioner
  • 250 g broccolibuketter, (frysta tinade går bra)
  • havssalt
  • nymalen svartpeppar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 st zucchini
  • 1 st purjo,, det vita
  • 2 st morötter
  • 1 st röd paprika, urkärnad, strimlad
  • färsk basilika, riven, en näve
  • 2 st stora ägg, lätt uppvispade
  • 100 g parmesan
  • 400 g farfalle, (pastafjärilar)

Så här gör du

  1. Skala och hacka vitlöken. Ansa och tärna zucchinin grovt. Skiva det vita på purjon. Skala och skiva eller strimla moroten grovt. Kärna ur och strimla paprikorna.
  2. Koka broccolin (fryst behöver inte kokas) i saltat vatten i 2 minuter. Häll av vattnet och ställ åt sidan.
  3. Hetta upp olivoljan i en stekpanna. Lägg i vitlök och alla grönsaker och fräs i 8 minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg i basilikan
  4. Koka under tiden pastan enligt anvisning på förpackningen. Slå av vattnet och lägg ner pastan i stekpannan.
  5. Blanda pastan med grönsakerna på stark värme under några sekunder. Sänk värmen.
  6. Vispa ihop ägg och parmesan i en skål och häll ner i stekpannan. Rör om tills äggen stannat. Smaka av med salt och svartpeppar igen. Servera omedelbart med extra riven parmesan.
1 kommentar om "Grönsakscarbonara"
  • Anna Foglietta
    Anna Foglietta

    Vad är carbonara??
    Det är inte den ni fram ställer.
    Varför kalla den för carbonara??
    Jag hajjar inte det.
    Detta är en förolämpning mot det italienska köket
    Det verkar vara en jätte god pasta men pasta är en Italiensk kultur.
    Välj ett annat namn! Tack!