Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grönmusslor med smördegstäcke

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Grönmusslor med smördegstäcke
Annika Broman

Ingredienser

15 st
  • 250 g frysta grönmusslor i sitt skal
  • 1 tomat
  • 1 vitlöksklyfta
  • 30 g smör, rumsvarmt
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 platta smördeg

Så här gör du

  1. Ta fram musslorna och smördegsplattan och låt tina. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Hacka tomaten, vitlöken och persiljan, rör samman med smöret. Klicka ut smöret på musslorna.
  3. Kavla ut smördegen och skär rektangulära bitar som är lika stora som musslorna. Tryck på en bit på varje mussla. Baka av musslorna i ugn, 250 grader, 6-8 minuter tills de fått färg. Servera direkt.
Du kanske även gillar