Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grönkålspesto – recept

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 17 st har redan röstat

Grönkål är bland det nyttigaste du kan äta. Testa att göra en grönkålspesto som du kan toppa din pasta med eller som krydda i en ljummen potatissallad. Orkar du inte mortla alla ingredienser går det finfint att köra allt utom oljan i en mixer och sedan tillsätta oljan droppvis mot slutet.

Receptet kommer från svenska Svegro som odlar sina örter och sallader på Färingsö.

Läs också: 9 goda skäl att äta grönkål ofta

Ingredienser

4 portioner
  • 50 g valnötter
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 3 krukor grönkål, skurna
  • 1-2 msk färskpressad citronsaft
  • 50 g Västerbottenost, riven
  • 4 msk olivolja
  • flingsalt
  • nymald svartpeppar

Så här gör du

  1. Stöt valnötterna till en smet i en mortel. Tillsätt vitlök och flingsalt och mortla samman.
  2. Lägg i den skurna grönkålen och fortsätt att mortla.
  3. Blanda ner 1 msk citronsaft samt osten och mortla samman.
  4. Rör ner oljan och smaka av med flingsalt, svartpeppar och eventuellt lite mer citronsaft.