Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grönkålspaj & pinjenötter

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Denna paj passar fint på julbordet eller som vickning under juldagarna.

Ingredienser

6 portioner
  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 75 g smör
  • 1/2 dl kesella mager
  • 1/2 tsk salt
  • Fyllning
  • 2 purjolökar
  • 300 g fryst grönkål
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 2 dl lagrad ost
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 3/4 dl rostade pinjenötter
  • smör

Så här gör du

  1. Hacka ihop mjöl, smör och salt. Tillsätt kesella och arbeta till en deg.
  2. Klä en pajform (cirka 22-24 centimeter) med degen. Nagga med en gaffel och låt stå i kylen minst 30 minuter.
  3. Strimla purjolöken och fräs den mjuk i smör. Tillsätt grönkålen och låt puttra några minuter. Salta och peppra.
  4. Förgrädda pajskalet i ugn, 200 grader, cirka 10 minuter.
  5. Blanda ägg, grädde och mjölk till en stanning. Lägg grönkålen och osten i pajskalet och häll över stanningen. Grädda i ugn, 200 grader, 35-40 minuter. Garnera med rostade pinjenötter.