Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grönkålsjuice med ingefära & äpple

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Till denna vitaminspäckade piggelindrink krävs en råsaftcentrifug eller juicepress. Resten går nästan av sig självt.

Ingredienser

4 GLAS
  • 1 grönkålshuvud eller svartkål
  • 3 cm färsk ingefära
  • 6 dl färskpressad äppeljuice
  • is

Till garnering

  • färsk basilika

Så här gör du

  1. Skölj kålen och skär den i stora bitar.
  2. Pressa kålen och ingefäran genom en råsaftcentrifug eller juicepress.
  3. Blanda med äppeljuice.
  4. Häll upp i glas eller i glasburkar. Lägg i isbitar och garnera med färska basilikablad. Om du vill kan du frosta glasen eller burkarna i frysen i 10–15 minuter innan du serverar juicen.