Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Gröna pannkakor

Betyg: 1/5 Sätt ditt betyg
Gröna pannkakor
Josefin Nilsson

De här färgstarka pannkakorna gjordes för första gången till lunch igår och de blev riktigt goda. Jag slängde bara ner lite olika ingredienser i en mixer och det blev jättebra och de höll ihop perfekt. Eftersom att det är spenat i pannkakorna så blev det mer ”matiga” så vi åt med räkor till, testa!

Ingredienser

2 portioner
  • 1 dl havregryn
  • 1/3 dl bovetemjöl
  • 2 st ägg
  • 8 st tinade "spenatbollar"
  • 1 msk psylliumfröskal
  • 1-3 msk mjölk
  • 1 msk kvarg
  • 1/2 msk örtkryddor
  • färsk basilika
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Börja med att mixa havregrynen till ett mjöl. Blanda sedan ner bovetemjöl, ägg, spenat, psylliumfröskal, kvarg, örtkryddor, basilika och salt och peppar och mixa till en smet.
  2. Blanda sedan ner så mycket mjölk som behövs för att konsistensen ska bli bra, smeten får inte vara för rinnig men ändå inte för fast.
  3. Stek sedan i smör/olja till pannkakor. Vi stekte de i plättjärn. Till pannkakorna hade vi räkor, gräslök och en sallad på ruccola, rödlök, oliver, tomat och majs!
Du kanske även gillar