Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grön soppa med kokos- & chilistekt savoykål

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

En värmande soppa sprängfylld med vitaminer! Toppa med kokos- och chilistekt savoykål för att hämta lite hetta från varmare breddgrader!

Ingredienser

4 portion
  • 400 gram broccoli
  • 250 gram savoykål
  • 1/2 påse färsk bladspenat
  • 1 st hackad gullök
  • 1 st hackad vitlöksklyfta
  • 1 liter lant- eller grönsaksbuljong
  • 1/2 avokado
  • Olivolja, flingsalt och svartpeppar
  • Ett gott bröd

Topping

  • Strimlad savoykål
  • Kokosolja, gärna med smak
  • Chiliflakes
  • Flingsalt

Så här gör du

  1. Hetta upp olivolja i en kastrull och stek löken så att den blir glansig och lite mjuk.
  2. Tillsätt broccoli, skuren i mindre bitar, och strimlad savoykål. Låt allt steka i 3-5 minuter.
  3. Slå över buljongen och låt koka i ca 15 minuter, eller tills broccolin är mjuk. Det varierar beroende på bitarnas storlek. Mixa ihop till en slät soppa.
  4. Ta bort kastrullen från plattan och ha i spenat och avokado, mixa ytterligare en gång. Smaka av med salt, peppar och olivolja.
  5. Hetta upp kokosolja i en stekpanna. Stek strimlad savoykål och krydda med chiliflakes och flingsalt. Har du inte kokosolja kan du låta lite kokosflingor få stekas med istället.
  6. Servera med ett gott bröd.