Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grön omelett


Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat
Grön omelett

CHRISTINA SUNDIEN

Här kommer smaken av de fina bladen verkligen fram, ta gärna olika sorter. Prova maskrosblad, fin rucola och baby gem. Lägg på bladen efter att omeletten är helt klar, annars sloknar de snabbt.

Ingredienser

4 portioner
  • 8 ägg
  • 
2 msk vatten
  • 
salt
  • 
svartpeppar

  • 1 rödlök 

  • 50 g parmesan
  • 
1 msk smör
  • 
70 g späda blad


Så här gör du

  1. Vispa ihop ägg och vatten. Salta och peppra.

  2. Hacka rödlöken fint. Hyvla osten.

  3. Låt smöret smälta i en stekpanna. Häll i äggsmeten. Ha plattan på låg värme. Skaka pannan då och då för att fördela den smet som fortfarande är lite rinnig.

  4. Strö över rödlöken och osten. Låt osten smälta.

  5. Lägg på bladen när omeletten är klar och du tagit bort den från stekpannan.
Du kanske även gillar