Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grön curry med edamamebönor

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Klicka en eller två skedar grekisk yoghurt på grytan och toppa med ärtskott och jordnötter. Servera gärna hela edamamebönor vid sidan om.

Ingredienser

4 portioner
  • 2 palsternackor
  • 1 broccoli
  • 1 rödlök
  • 2 msk rapsolja
  • salt
  • svartpeppar, malen
  • 2 msk grön currypasta
  • 200 g spenat
  • 1-2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 burk vatten
  • 4 limeblad eller limezest från 1 lime
  • 2 dl edamamebönor
  • 200 g spenat
  • 40 g ärtskott
  • 1 dl jordnötter
  • 2 dl matyoghurt eller grekisk yoghurt

Så här gör du

  1. Tvätta och torka av palsternackorna och skär dem i stora bitar. Dela broccolin i buketter. Strimla rödlöken. Fräs på palsternackorna, broccolin och rödlöken i oljan, salt och peppra. Lägg över i en gryta.
  2. Mixa currypasta, spenat och vitlök. Lägg det sedan i grytan. Häll på kokosmjölk, vatten och lägg i limebladen. Koka upp och sjud ett par minuter, smaka av med salt. Lägg i edamamebönorna.
  3. Servering: Lägg upp grytan i portionsskålar. Toppa med ärtskott, jordnötter och yoghurt.