Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grön ärtsoppa med kokosmjölk och wasabi

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Gröna ärter är en av de allra bästa grönsakerna så här års – att de är frysta så tätt inpå skörd spelar en stor roll. Om jag ska tillaga dem hela föredrar jag de små fina ärterna , men om jag som här ska mixa dem till soppa går det bra med normalstora. Kokosmjölken gör soppan len och wasabin, pasta på japansk grön pepparrot, ger den sting.

Ingredienser

  • 500 g frysta gröna ärter
  • 7 dl grönsaksbuljong (gärna utan glutamat)
  • 3 msk kokosmjölk
  • 1 tsk wasabi
  • 1 msk pressad lime
  • salt

Så här gör du

  1. Koka upp buljongen i en rymlig kastrull.
  2. Häll i ärterna och förväll dem snabbt.
  3. Mixa ärtor och buljong slätt med stavmixer direkt i kastrullen.
  4. Tillsätt kokosmjölken, limen och wasabin. Mixa igen och låt sjuda ett par minuter.
  5. När soppan är färdig kan du smaka av med lite salt.